Parlar de finances implica parlar de despeses, durant tot el recorregut que hem fet per visitar diferents casals tots ens han assenyalat el lloguer com la despesa principal, seguida de la llum, aigua i les activitats que fa el casal, així com, les reformes necessàries del local. El lloguer i les despeses derivades d’aigua i llum són despeses fixes, cosa que implica regularitzar uns ingressos fixos.

Hem realitzat alguna visita en locals de Mollerussa i hem calculat que necessitem un mínim de trenta socis disposats a pagar una quota fixa per tirar endavant el casal, partint de les despeses fixes que cal cobrir i que no esperem fer-ho a partir d’activitats recaptatòries.

El sistema de quotes pot ampliar-se i adaptar-les segons diverses situacions: quotes familiars, a menors, aturats i estudiants, així com, a col·laboradors. També caldrà tenir en compte les quotes de les entitats adherides. Tot plegat ha de permetre sufragar les despeses fixes.

D’altra banda, caldrà tenir altres fonts de finançament. Aquí és on entra una segona proposta de mantenir obert un espai per poder prendre begudes o altres preparats alimentaris de forma regular, amb la intenció d’arribar a obrir-ho al gran públic tan aviat com hi hagi capital suficient per fer-ho.

A més, serà necessari organitzar activitats amb finalitats recaptatòries (dinars,
sopars, concerts, festes, loteries, teatre, barres, etc.).

0 Comments:

Post a Comment