La proposta ideològica gira entorn de cinc principis bàsics que entenem com a pilars referents del casal i que ens relacionen amb una visió del món oberta, però concreta.

  • Apostem per la llibertat dels Països Catalans i de tots els pobles del món que pateixin una situació d’opressió nacional com nosaltres, i amb els quals ens solidaritzarem.
  • Lluitarem per la igualtat social plena des d’una òptica transformadora, contra el sexisme i per eliminar el feixisme en totes les seues representacions (racisme, xenofòbia), mostrarem el nostre suport a totes les lluites socials dels desafavorits.
  • Defensarem el medi ambient i el patrimoni natural de la comarca, entenent també com a valors naturals l’herència agrària que han deixat les diferents generacions de pagesos que han passat per la nostra petita comarca (llavors, varietats locals, etc.).
  • Farem bandera de la democràcia directa, assembleària i participativa, tan des de dins de l’entitat, com cap a fora
  • Impulsarem la llengua i la cultura catalanes a la nostra comarca. Especialment, la cultura tradicional i popular. Tindrem en compte l’arribada de nous catalans i per això cercarem un espai comú, un punt de trobada entre els i les nouvingudes i els residents a la contrada.

0 Comments:

Post a Comment